Feloldották az útzárt a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Budapest, 2015. március 30., hétfő (MTI)

Feloldották a teljes útzárt a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, ahol egy hétfő reggel történt balesetben egy ember meghalt, a görög labdarúgó-válogatott három tagja pedig megsérült – közölte a rendőrség a honlapján.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az autóbaleset sérültjei közül három görög állampolgárt mentővel vittek a Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumába. Mindhárman fej- és lábsérüléseket szenvedtek. A vizsgálatok során megállapították, hogy ketten könnyebben sérültek meg, ők várhatóan délután elhagyhatják a kórházat. A harmadik sérült várhatóan estig megfigyelésre a kórházban marad – közölték.

Korábban Göndöcs Bernadett, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel azt közölte: egy személyautó és egy taxi ütközött össze. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon történt balesetben többen megsérültek, egy ember a helyszínen meghalt.

A helyszínelés idejére több órára mindkét irányban teljes szélességében lezárták a ferihegyi gyorsforgalmi utat. A forgalomkorlátozást mostanra feloldották, a gyorsforgalmi út mindkét irányba járható.

Nikolaosz Vlahakisz, a görög nagykövetség sajtóattaséja az MTI-nek elmondta: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz sérültek meg a balesetben. Mindhárman Olaszországban légióskodnak, ezért nem a csapattal utaztak, és taxival indultak a repülőtérre. A játékosokat a kórházban meglátogatta a görög konzul is – mondta a sajtóattasé.

MTI 2015. március 30., hétfő 12:04