Lublinban nyit új bázist a Wizz Air

wizz_air_lublin

Budapest, 2015. április 1., szerda (MTI)

A Wizz Air szeptember 14-én, a lengyelországi Lublinban nyitja meg 21. bázisát, ahol egy új Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat majd – közölte a diszkont légitársaság szerdán az MTI-vel.

A Wizz Air már most is üzemeltet járatokat Lublinba, amely a légitársaság hatodik bázisa lesz Lengyelországban. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Lublinból elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 115 százalékkal nő. A légitársaság szerint ez segíti majd a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, a fogyasztók számára pedig több, alacsony viteldíjú útvonal lesz elérhető.

A légitársaság három új útvonalat üzemeltet majd lublini bázisáról Brüsszel Charleroi, Doncaster Sheffield és Glasgow repülőterekre szeptember 14-től, valamint megnöveli a járatsűrűsséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Oslo Torpra.
A légitársaság bejelentette továbbá, hogy szeptember 15-től új útvonalat indít Wroclaw-ból Stockholm Skavstára és Poznanból Milánó Bergamóba, amelyet egész évben üzemeltet majd.

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air 113 útvonalat üzemeltet 7 lengyel repülőtérről 20 országba.

MTI 2015. április 1., szerda 15:27