Mit tegyünk poggyászkár esetén?

poggyasz_01


A landolást követően a legizgalmasabb pillanatok a futószalagnál várnak minket, amikor is azon izgulhatunk, hogy vajon megérkezik-e a csomagunk, és ha igen, akkor épségben megúszta-e az utazást. Nézzük hát, mit tehetünk, ha a poggyászunk nem érkezik meg, vagy sérülten érkezik.

Elveszett poggyász

Ha hiába várakozunk a futószalag mellett, csak nem akar megérkezni a bőröndünk, akkor nagy a valószínűsége, hogy sajnos elveszett.

poggyasz_02A légitársaságoknak már van gyakorlatuk az ilyen helyzetek kezelésében és a poggyász általában néhány napon belül előkerül, de megeshet az is, hogy kedvenc bőröndünket már soha nem látjuk.

Fontos, hogy ne essünk rögtön pánikba, nézzünk szét a többi futószalagnál is, előfordulhat, hogy a csomag a reptéren keveredett el és egy másik futószalagon rója a köröket. Ha sehol sem találjuk a poggyászunkat, akkor annak eltűnését mielőbb jelentsük a repülőtér csomagkiadó csarnokában található Lost and found pultnál, ahol a poggyászcímkét kell leadnunk és ennek alapján megpróbálják kideríteni, hogy hol található a csomagunk.

Amennyiben a csomagunk az oda út során veszett el, a légitársaság azonnali anyagi segítséget nyújt, hogy bebiztosíthassuk magunknak a szükséges ruhaneműt és tisztálkodási szereket. A visszaút során már nem jár az anyagi segítség.

Azt követően, hogy az eltűnést jelentettük, ne feledkezzünk meg a biztosítóról sem, ha kötöttünk utas vagy külön poggyászbiztosítást, akkor a biztosító is segítségünkre lehet.

Sérült poggyász

Ha megérkezik a csomagunk, de az nem olyan állapotban van, mint ahogyan feladtuk a reptéren, kitörött a kereke vagy más műanyag része, kiszakadt, nyitott vagy sérült a zárszerkezet vagy a lakat, akkor először ellenőrizzük a csomag tartalmát, hogy nem tűnt-e el valami a személyes tárgyaink közül.

Miután ezt ellenőriztük, szintén a Lost and found pultnál kell reklamálnunk, ahol részletesen el kell mondani, hogy mi történt a csomagunkkal.

Amennyiben a sérülést csak később, otthon fedezzük fel, nem kell kétségbe esni, a kárt 7 napon belül e-mailben jelezhetjük a légitársaság felé.

A légitársaságok általában megpróbálják megjavítani a bőröndöt, amennyiben ez nem lehetséges, akkor igyekeznek az eredeti kategóriának megfelelő új bőröndöt biztosítani az utas számára. A poggyászból elveszett tárgyak árát a légitársaságok csak számla fejében fizetik vissza.