Sztrájkolnak a francia légiirányítók

hirek

Francia légiirányítók kétnapos munkabeszüntetése nehezíti meg Európa légiközlekedését. A sztrájk nem csak a francia repülőtereket érinti, sok utas ragadhat a repülőtereken.

A tegnap kezdődött 48 órás munkabeszüntetést a légiirányítók egyik szakszervezete (UNSA-ICNA) hirdette meg. A légiirányítók az elmaradt beruházások és az újabb elbocsátási tervek ellen tiltakoznak.

A sztrájk tegnap kezdődött, és a tervek szerint ma éjfélig tart majd. A munkabeszüntetés miatt akadozott a francia légikikötők forgalma, az Orly repülőtér járatainak nagy részét törölték. Mindenkinek, aki ma valamelyik francia repülőtérre utazna, vagy azt átszállással érintené, javasoljuk, hogy az adott légitársaság vagy a repülőtér oldalán informálódjon, hogy törölték-e járatát illetve milyen késésekre lehet számítani.

A sztrájk a francia légiközlekedés mellett érintheti a Spanyol, Portugál és az Egyesült Királyság légiközlekedését is mivel az ide tartó járatok nagy része áthalad a francia légtéren. Tegnap számos Barcelonai és Madridi járatot is töröltek.