Budapest Liszt Ferenc repülőtér

repuloter ferihegy
 
Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a budapesti Ferihegy nemzetközi repülőtér a legnagyobb. A Budapest Ferihegy repülőtérről főként Európába indulnak nemzetközi járatok, de Észak-Amerikába, Ázsiába és a Közel-Kelet országaiba is eljuthatunk a Budapest Ferihegy repülőtérről. A Ferihegy nemzetközi repülőtér Budapest XVIII. kerületéről kapta nevét.

 
Olcsó repülőjegy Ferihegyről
 

Ferihegy termináljai:

 

A repülőtér négy terminállal büszkélkedhet.

Ferihegy 1. Terminál

Az 1-es terminált, Ferihegy legöregebb terminálját 1950. májusában nyitották meg az utasforgalom előtt. A növekvő utasforgalom, biztosnsági előírások és az EU támasztotta követelmények miatt 2004-ben az 1-es terminált rekonstruálták.

A terminál felújítása a műemlékvédelmi szempontok maximális betartásával történt, hiszen ez az építészeti modernizmus egyik legszebb magyarországi s európai szinten is kiemelkedő példája. A felújítás 2004 őszén kezdődött, s a T1 mintegy nyolchónapos munka után, 2005. szeptember 1-jén nyitotta meg újra kapuit.

A közel 10 milliárd forintot felemésztő korszerűsítést követően 2005 szeptemberében újra meg nyílt az 1-es terminál. Jelenleg az alacsony költségvetésű (low-cost, fapados) légitársaságok utasait szolgálja ki: easyJet, Germanwings, Norwegian Air Shuttle, Sterling European Airlines, Jet2, Ryanair, Wizz Air.

Ferihegy 2A Terminál

A 2A terminált 1985-ben adták át. Majd később hozzáépítettk az eredetileg kizárólag a Malév számára épült 2-es kifutópályát. Az egyre növekvő légiforgalom azomban megkövetelte, hogy más légitársaságok is így az Aer Lingus, Air Malta, Austrian Airlines, Carpatair, Brussels Airlines, CSA, Lufthansa és a Moldavian Airlines repülőgépei is ezt használják. 2008. tavaszától a schengeni határokon belül közlekedő járatokat szolgálja ki.

2B Terminál

Az 1998-ban átadott Ferihegy 2B terminál eredetileg a 2A terminál bővítéseként épült, de külön terminálként tartják nyilván. A 2B terminál néhány fapados járat kivételével főként a Schengeni határokon kívülre induló járatokat szolgálja ki.

Ferihegy GAT

A Ferihegy GTA (General Aviation Terminal) magán- és kisgépek fogadására szolgál. A GTAterminál az 1-es terminál mellett található. A magángépek üzemeltetése melett itt parkolnak a kisebb repülők.

Megközelítés:

 

BKV:

A Ferihegy 1-es terminál a BKV 200E buszjáratával közelíthető meg amely Ferihegy 2 és Kőbánya-Kispest metró végállomá között közlekedik.
Ferihegy 1 az A 93-as busszal közelíthető meg.

MÁV:

Vonattal csak Ferihegy 1-re tudunk eljutni. A nyugati pályaudvarról indulnak vonatok a Ferihegy vasútállomásra. A vasútállomásról a 200E BKV buszjárattal juthatunk el Ferihegy 2-re.

 

Egyéb:

Ferihegyre több taxitársaság is kedvező áron eljuttatja utasait. Csoportos utazás esetén érdemes lehet igénybevenni az Airport Minibusz szolgáltatását.

 

Hasznos linkek Budapest Ferihegy:

Ferihegy parkolás

Olcsó repülőjegyek Ferihegy

Autóbérlés Budapest

Reptéri transzfer Budapest

Olcsó szállás Budapest

A Budapest Ferihegy repülőtér hivatalos oldala

 

Budapest Ferihegy a térképen


Térkép nagyítása

Képek Budapest Ferihegy repülőtérről

ferihegy terminal map
<<< Vissza a repterekhez