London Heathrow repülőtér

london heathrow repuloterAnglia legnagyobb és a világ legforgalmasabb repülőtere a London Heathrow. A London Heathrow London központjától 25 km-re található. A repülőtérnek 2 kifutópályálya és 5 terminálja van.

A London Heathrow nevének eredetéről két variáció is van. Egyesek szerit a repülőtér John Heathről nevezték el, akinek háza a mai repülőtér helyén állt. Mások azomban azt állítják, hogy a Hearh Row nevű falucskáról kapta a nevét a mit a repülőtér építése miatt romboltak le.

Olcsó repülőjegyek Londonba

A London Heathrow Történelem

 

A London Heathrow repülőtér 1930-ban kezdett el működni, de eleinte nem bonyolított kereskedelmi forgalmat, hanem csak tesztelésre használták. Akkoriban a Croydon repülőtér volt a Brit főváros legforgalmasabb reptere.

Az első járat 1946. Január 1-jén indult Buenos Airesbe. A repülőtér forgalma rohamosan nőtt így 1947-ben már három kifutópályával büszkélkedhetett miközben már megkezdődött további 3 kifutó építése.

1955-ben II. Erzsébet átadta az első terminálépületet Európa Terminál néven ami a mai Terminál 2. Ezt követően megnyitották az Óceáni Terminált ami a mai Terminál 3. A Terminál 1 1968-as megnyitásával teljessé vált a ma is álló épületegyüttes.

A negyedi terminál ami a British Airways otthona lett a harmadik termináltól délre építették meg 1986-ban.

Hasznos linkek London Heathrow

 

Olcsó repülőjegyek Londonba

Autóbérlés London

Reptéri transzfer London

Olcsó szállás London

A London Heathrow repülőtér hivatalos oldala

Aktuális időjárás London

London tömegközlekedési térkép

London metrótérkép

London éjszakai buszjáratok térképe

Ferihegy parkolás

Hasznos linkek London

Linkek London

 

London Heathrow a térképen


Térkép nagyítása

 

heathrow terkep

<<< Vissza a repterekhez