New York JFK repülőtér

new york jfk repuloterA John F. Kennedy eredeti nevén Idlewild Airport nemzetközi repülőtér 19 km-re található New York Alsó-Manhattan városrésétől. A repülőteret röviden csak JFK repülőtérnek nevezik ami a repülőtér IATA kódja is.

A JFK repülőtér nem csak New York hanem az Ameriaki Egyesült Államok legforgalmasabb nemzetközi repülőtere. A JFK a JetBlue Airways légitársaság központja valamint fontos csomópontja a Delta AirLines és az American Airlines légitársaságoknak.

A JFK repülőtér amelett, hogy New York és az USA legnagyobb nemzetkozi repülőtere sok belföldi, főként a keleti és a nyugati partot összekötő járatot fogad.

Olcsó repülőjegyek New York

A New York JFK repülőtér története

 

A repülőteret 1942-ben kezdték építeni egy Idlewild-i golfpálya terpületén. Innen kapta eredeti nevét Idlewild Airport. A repülőtér a 60 millió USD-s beruházást követően 1947-ben kezdte meg működését.

1948. Július 1-jén a repülőtéren megkezdődött a kereskedelmi forgalom. A repülőteret hivatalosan New York International Airport –nak nevezték el.

A repülőtér forgalma egyre nőtt ami megkövetelte a repülőtér kapacitásának növelését. 1957-ben megnyilt egy új, nemzetközi utazások számára létrehozott épület.

1963-ban a John F. Kenedy elnök ellen elkövetett merényletet követően a repülőteret a John F. Kennedy International Airport nevet kapta.

1971-ig 8 új terminállal bővítették a repülőteret.

A JFK repülőtér a New York-i régióban több mint 200 000 ember számára biztosít megélhetést.

 

Hasznos linkek New York

Olcsó repülőjegyek New York

Olcsó szállás New York

Ferihegy parkolás

A New York JFK repülőtér hivatalos oldala

Aktuális időjárás New York

Hasznos linkek New York

New York JFK a térképen


Térkép nagyítása

new york jfk terkep

<<< Vissza a repterekhez