Repülőtér Athén

repuloter_athen

Görögország két legfontosabb repülőtere az Athéni és a Thesszalonikibeli nemzetközi repülőtér. Az idegenforgalmi szezon alatt számos kis légikikötő működik még, szinte az összes szigeten van kisebb-nagyobb repülőtér ahová a rendszeres belföldi és a charterjáratok érkeznek.

Az Athéni repülőteret 2004-ben alakították át az olimpiai játékok miatt. A fejlesztések nem csak magát a repülőteret érintették, hanem kiépült egy gyorsvasúti járat a városközpontba. Athénba szinte minden repülőtársaság indít menetrend szerinti járatokat.

Olcsó repülőjegy Athén

Bejutás a reptérről Athénba

Busszal

X94 – az athéni repülőtér és az Ethniki Amina metróállomás között közlekedik. A busz kb. 15-20 percenként közlekedik, menetideje 40-45 perc.

X95 – az athéni repülőtér és a városközpontban található Syntagma tér között közlekedik. A busz kb. 15-20 percenként közlekedik, menetideje 70 perc.

X96 – az athéni repülőtér és a Peiraias kikötő között közlekedik. A busz kb. 20-30 percenként közlekedik, menetideje 90 perc.

Menetjegyet a buszsofőröknél vagy az egyes állomásokon vásárolhatunk. A napi buszjegy ára 3,20 EUR ami az első használattól számítva 24 órán keresztül érvényes.

Metróval

3-as metró – athéni repülőtér és a városközpontban található Syntagma tér között közlekedik. A metró 30 percenként közlekedik, menetideje a Syntagma térig 40 perc. A 3-as metróról át szálhatunk az 1-es és 2-es metrókra.

Vonattal

Az Athéni repülőtér és a Larissis főpályaudvar között közlekedik kb 15 percenként. A vonat menetideje kb 35 perc.

Taxival

Takxival 25-30 EUR-ért juthatunk el Athén központjába. A menetidő a forgalom függvényében 40-60 perc.

 

Hasznos linkek Athén

Olcsó repülőjegy Athén

Autóbérlés Athén

Reptéri transzfer Athén

Olcsó szállás Athén

Az Athén repülőtér hivatalos oldala

Aktuális időjárás Athén

Athén metrótérképe

Ferihegy parkolás

Hasznos linkek Athén

Athén repülőtér térképe


Térkép nagyítása

<<< Vissza a repterekhez