Repülőterek

Hasznos információk a forgalmasabb repülőterekről

A repülőjegy megvásárlása után nem árt, ha informálódunk arról, hogy hová érkezünk majd. Éppen ezért igyekeztem minden hasznos információt összegyűjteni a forgalmasabb repülőterekről. A világon több ezer repülőtér található, a repülőterek listáját ezért főként az utasforgalmat figyelembe véve igyekeztem összeállítani. Európa forgalmas repülőterei mellett néhány gyakran látogatott tengerentúli repülőtér is a listára került.

Repülőterek listája:

Amszterdam Schiphol Athén repülőtér
Barcelona BNC Barcelona Girona
Berlin Schonefeld Berlin Tegel
Bécs Schwechat Brüsszel S. Charleroi
Brüsszel Zaventem Budapest Liszt Ferenc
Dublin repülőtér Frankfurt am Main
Frankfurt Hahn Hannover repülőtér
Helsinki Vantaa Kairó repülőtér
London Gatwick London Heathrow
Madrid Berajas Milánó Malpensa
Milánó Orio Al Serio New York JFK
Oslo Gardermoen Párizs Beauvais
Párizs Charles de Gaulle Párizs Orly
Peking repülőtér Pozsony M.R. Štefánik
Prága Ruzyně Róma Ciampino
Róma Fiumicino Tel Aviv Ben Gurion
Tenerife Norte Tenerife Sur
Thessaloniki repülőtér Zürich repülőtér

 

Repülőtér infó

Minden repülőtér esetében talál egy leírást a repülőtérről. A nagyobb repülőterek esetében a repülőtér leírása mellett a repülőtér történelméről, történetéről is olvashat pár sort.

Igyekeztem mindenütt feltüntetni a repülőtér elérhetőségeit, valamint olyan hasznos információkat mint például a repülőtér távolsága a várostól valamint a repülőtér termináljainak számát.

A leírást követően minden repülőtér esetében feltüntettem néhány, a repülőtérrel kapcsolatos hasznos linket. Itt a repülőjegy és szállásfoglalás valamint a reptéri transzfer mellett megtalálja a repülőtér hivatalos weboldalát, valamint aktuális időjárás jelentést is.

Az adott repülőtér rövid leírása mellett talál még képeket és térképeket a repülőtérről.

Repülőtér – bejutás a városba

Minden utas számára fontos megtervezni, hogy hogyan jut majd el a repülőtérről a városba, célállomásra. A városba jutási lehetőségeket ezért igyekeztem minden repülőtér esetében feltüntetni, de mivel felgyorsult világunkban gyakran változnak az árak, amit elég nehézkes lenne folyamatosan frissíteni, ezért kérem ne hagyatkozzon 100%-ig az oldalon leírtakra.

Remélem, hogy az összegyűjtött információk Önnek is hasznára vállnak.
Kellemes utazást kívánok.