Róma Fiumicino repülőtér

roma fiumicino repuloterRóma-Fiumicino repülőtér vagy Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér Olaszország legnagyobb repülőterei közé tartozik. A repülőtértől 34 km-re fekszik Róma városa. Az utasokat a repülőtér három utas terminálja szolgálja ki.

Az olcsó légitársaságok a repülőteret belföldi, nemzetközi és transzkontinentális járatokra egyaránt használják. A légikikötő legujabb 14 000 négyzetméter alapterületű terminálja az Egyesült Államok és Izrael irányába induló, illetve onnan érkező gépek utasait szolgálja ki.

Olcsó repülőjegyek Rómába

Róma Fiumicino repülőtérről Rómába

Autóval

A római Fiumicino vagy Leonardo da Vincii repülőtértől Róma 34 km-re található. A repülőtérről autópálya vezet Rómába. A jó jelöléseknek köszönhetően könnyű a tályékozódás.v

Busszal

A Terravision ingajáratot működtet a repülőtér és a Római Termini vasútállomás között. Menetjegyet a repülőtér termináljain található Terravision pultoknál vásárolhat.

A repülőtér és Róma Termini vasutállomás között a COTRAL nevű társaság működtet éjszakai járatokat. Menetjegyek a buszon vásárolhatók.

Ingyenes buszjárattal

A Fiumicino repülőtér termináljai és a Long Stay parkoló között ingyenes buszjárat közlekedik. A járat napi 24 órában közlekedik körülbelül 20 percenkénti járatsűrűséggel.

Vonattal

A Leonardo Express 30 percenként indul a Fiumicino repülőtérről a római vasútállomásra. A menetidő kb. 35 perc a vonat nem áll meg más megállókban.

Amennyiben Róma valamelyik másik megállójába szeretne menni a Metropolitan vonat a megfelelő választás mivel az több helyen is megáll és 15 percenként indul.

Taxival

A termináloknál számos taxitársaság várja az utasokat. A Fiumicino repülőtérről Róma központjába egységesen 40 euróért visznek be ami magában foglalja a csomag díját is.

Tudnivalók a Róma Fiumicino repülőtérről

 

Repülőtér neve: Rome – Fiumicino

IATA kód: FCO

ICAO kód: LIRF

Közeli városok: 34 km

Cím: Rome Leonardo da Vinci Fiumicino Airport, via dell’Aeroporto di Fiumcinio, 320 00050 Fiumicini,
Olaszország (Italy)

Telefon: +39 (06) 65951

Terminálok száma: 3

Hasznos linkek Róma Fiumicino

Olcsó repülőjegyek Rómába

Autóbérlés Róma

Reptéri transzfer Róma

Olcsó szállás Rómában

Róma Fiumicino repülőtér hivatalos oldala

Róma metrótérképe

Róma tömegközlekedési térképe

Ferihegy parkolás

Aktuális időjárás Rómában

Hasznos linkek Róma

 

Róma Fiumicino repülőtér a térképen

 


Térkép nagyítása

<<< Vissza a repterekhez