Zürich nemzetközi repülőtér

repuloter zurichA zürichi nemzetközi repülőtér Svájc és Zürich méreteihez képest egy nagyon nagy forgalmú repülőtér. A repülőtér Kloten városa melett fekszik, innen kapta a repülőtér a korábbi Kloten Airport nevet. Ez a repülőtér Svájc legnagyobb repülőtere és a Swiss légitársaság bázisrepülőtere.

A repülőtér 12 km-re fekszik Zürichtől utasforgalmát három terminál látja el. A reptér kifutópályái egy háromszöget zárnak be, a terminálok ezen a háromszögön belül találhatók. A terminálok között a Skymetró-val közlekedhetünk.

Svájc nem EU tagállam, de a Schengeni egyezmény itt is érvényes. Tehát szigorú ellenőrzésekre nem kell számítanunk, de előfordulhat, hogy szúrópróba szerűen ellenőrzik az utasokat.

Akciós repülőjegy Zürich

 

A Zürich nemzetközi repülőtér megközelítése

 

Autóval:

A Svájci logisztika a megközelíthetőség szempontjából is tökéletes. A repülőteret több autópálya is érinti (A1, A20, A51) ennek köszönhetően a reptérről könnyen megközelíthető Zürich, Basel, Bern, Kloten, Schaffhausen és Bülach.

Taxival:

Az 1-es és 2-es terminálok kijáratánál találhatók a taxiállomások. A taxi árait sajnos nem tudom, de ha a reptéri szolgáltatások áraiból indulok ki akkor nem lehet olcsó mulatság.

Busszal:

A buszjáratok kínálata szintén nagyon bőséges. A járatok többsége az 1-es és 2-es terminálok elől indul. A környékbeli településekre nappal és éjszaka egyaránt elérhetjük a buszjáratokkal.

Vonattal:

A terminálok földalatti részében található az SBB reptéri pályaudvar ahonnan rengeteg Svájci város elérhető. Menetrend ITT.

Fontos adatok a zürichi repülőtérről

Repülőtér neve: Zurich

IATA kód: ZRH

ICAO kód: LSZH

Közeli városok: Zürich 10 km

Cím: Flughafen Zürich AG, 8058 Zürich-Flughafen
Svájc (Switzerland)

Telefon: +41 (0)43 816 22 11

Terminálok száma: 1

Hasznos linkek Zürich

 

Olcsó repülőjegy Zürich

Autóbérlés Zürich

Reptéri transzfer Zürich

Olcsó szállás Zürich

A zürichi repülőtér hivatalos oldala

Ferihegy parkolás

Aktuális időjárás Zürichben

Hasznos linkek Zürich

 

Zürichi repülőtér a térképen


Térkép nagyítása
<<< Vissza a repterekhez